PDF

PDF is een bestandsformaat dat van origine bedoeld is als print of drukbaar formaat. De opmaak van een PDF bestand staat grotendeels vast. Dat wil zeggen dat het geen verschil maakt op welke computer u het bestand opent, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Word bestanden. Daarom hebben wij in vrijwel alle gevallen de voorkeur voor het gebruik van PDF bestanden.

Er zijn diverse manieren en programma's om uw document in een PDF bestand om te zetten:

  • Alle microsoft Office pakketten vanaf office 2007, bieden de mogelijkheid om bestanden om te zetten naar PDF. Klikt u hiertoe op de ronde office-knop (links bovenaan het scherm), ga naar "Opslaan als" en kies vervolgens voor "Exporteren als PDF/XPS".
  • Wanneer u vanuit Google Docs de optie afdrukken kiest, wordt er automatisch een PDF-bestand van uw document ter download aangeboden.
  • Adobe, uitvinder van het PDF bestandsformaat, biedt Acrobat professional (niet te verwarren met Acrobat Reader). Dit pakket installeert diverse opties om PDF bestanden te maken, waaronder menu-items in Microsoft pakketten en een PDF printer.
  • Bullzip biedt een z.g.n. PDF printer, zoals die ook met Adobe Acrobat Professional wordt meegeleverd. Een PDF printer installeert zich als een gewone printer op uw computer. Als u er vervolgens uw document naartoe print, wordt u gevraagd een PDF op te slaan met daarin uw document. Bullzip is gratis te gebruiken voor particulieren en kleine bedrijven.
  • Indien u gebruik maakt van Autocad kunt u de in autocad meegeleverde PDF printer gebruiken.
  • Vrijwel alle Adobe opmaakpakketten uit de Creative Suite kunnen prima PDF bestanden opslaan.

Wij raden u af om andere software te gebruiken om PDF bestanden te maken, aangezien niet alle software PDF bestanden maakt van goede kwaliteit.

Wij maken gebruik van cookies om de website te optimaliseren en om statistieken te verzamelen en analyseren. Lees meer over ons cookiebeleid