Flupke Fluitketel in productie bij Dagservice

Al een tijdje wisten wij dat er vraag naar was, maar maart van dit jaar was het dan toch zover: naar aanleiding van enkele grote opdrachten hebben wij de apparatuur in huis gehaald om boeken te kunnen produceren; zowel hard- als softcover, desgewenst gelijmd met een supersterke PUR lijm. Dat levert boeken op van een buitengewoon hoge kwaliteit met een scala aan opties.

Er kan gekozen worden uit een scala aan papiersoorten, zelfs een combinatie van soorten is geen probleem. Glanzend gecoat papier, mat gecoat papier of ongecoat papier zijn allemaal geen probleem. En wacht dacht u van uitvouwbare pagina's?

Persoonlijk vind ik één van de leukste mogelijkheden het feit dat het zelfs mogelijk is om geheel persoonlijke boeken te maken. Wilt u een reeks boeken produceren waarin de gegevens van de ontvanger zijn verwerkt, zoals een naam, foto, iets over de leefsituatie, een persoonijk verhaal? Dat kan allemaal. Bij interesse, neem gerust contact met ons op!

Syllies Kinderboeken

Al verrassend snel na het arriveren van de boekbinder bleek de mond-op-mond reclame zijn werk te doen. Sylvia van Herpen, een getalenteerd schrijfster, bleek enthausiast aan het werk te zijn om een merk op te bouwen onder de naam SylliesKinderboeken. Syllieskinderboeken geeft een nieuwe reeks voorlees/prentenboeken uit voor kinderen tot 8 jaar. Het zijn rijk geïllustreerde boeken die vrolijk, spannend maar ook grappig zijn.

Het eerste boek, "Flupke Fluitketel en het mysterie van het verdwenen water", was al in vergevorderd stadium en samen met de illustraties van Vivianne van Zwam beloofde Flupke Fluitketel en het verdwenen water een kleurrijk geheel te worden. Er was echter nog geen drukker gevonden, en bovendien kon Sylvia wel wat hulp gebruiken om van de op dat moment nog losse teksten en illustraties een samenhangend, drukklaar geheel te maken.

Van teksten naar een boek

Dat is waar wij van dienst konden zijn. Er werd een formaat uitgezocht, de pagina's werden in positie geplaatst en de teksten werden bij de afbeeldingen geplaatst. Er werd een format gevonden voor de cover en alle benodigde informatie zoals een ISBN barcode en een NUR code werden toegevoegd tot het boek gereed was om te drukken. Een goed gevoel wanneer je dan de eerste testdruk in handen hebt.

Uitbesteden in het voordeel van de klant

Al snel bleek dat Sylvia het groot wilde aanpakken en de eerste bestelling was meteen al een behoorlijk grote oplage. Dusdanig groot dat wij al snel beseften dat onze in-huis capaciteit te kort zou gaan schieten. Daarom hebben wij ervoor gekozen de boeken te laten drukken door een derde partij. Op deze manier kunnen wij ook dit soort grotere oplagen aanbieden tegen concurrerende prijzen. Bovendien mag de klant nog steeds onze gebruikelijke hoge kwaliteit verwachten, aangezien wij alle drukwerk van derden zelf in ontvangst nemen en controleren alvorens het bij de klant terecht komt.

Deel 4

Inmiddels is het alweer de beurt aan deel 4, "Flupke Fluitketel en het magische meer". Voor Syllies Kinderboeken was het produceren en uitgeven van de boeken een leerproces en voor ons niet minder, maar wij zijn erg blij met het uiteindelijke resultaat. En intussen kijken wij met interesse uit naar het volgende boek, "de Tjotten uit Broebas", uit een reeks voor wat oudere kinderen, "de Tjotten"...

Wij maken gebruik van cookies om de website te optimaliseren en om statistieken te verzamelen en analyseren. Lees meer over ons cookiebeleid